UN DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME DIFERENT

PARTICIPANT D’UNA CONMEMORACIÓ GLOBAL

El consell rector de Concoval (Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana) ha decidit commemorar el 98 Dia Mundial del Cooperativisme (dissabte, 4 de juliol de 2020) sense celebrar cap esdeveniment presencial, ateses les recomanacions de les autoritats sanitàries. Però el #CoopsDay de 2020 se celebrarà en la seua data oficial: el primer dissabte del mes de juliol i es farà d’una forma diferent a l’habitual, amb unes accions dissenyades de forma participada amb les federacions sòcies de Concoval, sobre la base de les següents premisses: El cooperativisme valencià se sumarà a les accions desenvolupades des de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) i l’ONU.

Els dies 4 i 5 de juliol els Ajuntaments d’Alacant, Castelló i València també celebren el Dia Mundial del Cooperativisme. Atent a les xarxes socials @concoval perquè podràs fer-te un “selfie” en la pancarta de l’Ajuntament.

“DAVANT LES CRISIS, EL VALOR DE COOPERAR”

Nota de Premsa del Dia Mudial del Cooperativisme (2020)- 4 de juliol

“Davant les crisis, el valor de cooperar”, missatge per a commemorar el Dia Mundial del Cooperativisme

 

Divulgarem el lema de 2020: “Les cooperatives i l’acció pel clima” (ODS número 13). Aquest #CoopsDay ens donarà ocasió de conéixer millor la contribució de les cooperatives en matèria climàtica amb l’etiqueta #Coops4ClimateAction.

 

Ací es pot consultar la informació sobre el Dia Internacional de les Cooperatives de 2020 de la ACI: información sobre el Día Internacional de las Cooperativas de 2020 de la ACI

 

Potenciarem en la Comunitat un missatge centrat en la reconstrucció i la superació. Transmetrem un missatge optimista, amb un eslògan propi que actuarà com a fil argumental de la celebració contextualitzant-la en aquests temps de pandèmia: DAVANT LES CRISIS, EL VALOR DE COOPERAR.

 

El #CoopsDay continua sent una ocasió per a donar notorietat, visibilitat i prestigi al cooperativisme valencià com a model d’èxit.

 

COM SE CELEBRARÀ EL DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME DE 2020

Enguany el #CoopsDay no podrà ser l’habitual punt de trobada cooperativa, però ens trobarem en un espai virtual: animem a totes les cooperatives valencianes a sumar-se a la celebració a través de les xarxes socials de @concoval. Durant tota la setmana del 29 al 7 de juliol, estarem en Twitter, Facebook i Instagram celebrant el Dia Mundial del Cooperativisme amb l’etiqueta #elvalordecooperar

També ens trobaràs en els mitjans de comunicació: notícies, reportatges, publicitat, articles d’opinió. Enguany, volem estar al costat dels mitjans de comunicació, donant-los suport i donant-los les gràcies pel servei informatiu que presten a la ciutadania, especialment durant aquests últims mesos en què tan important i necessària s’ha tornat la informació de qualitat.

I clar que serem al carrer. Encara no podem dir-te com i on, però prompte ho donarem a conéixer. Atenció als nostres canals d’informació!

 

EL NOSTRE NÚMERO ÉS EL SET

Set principis cooperatius, set colors en la nostra bandera, seté mes. El 7, ja lloat per Hipócrates fa més de 2.500 anys, és el número de les cooperatives. I enguany “jugarem” amb ell… Ja ho voràs.

 

ANTECEDENTS

La Confederació organitza anualment, fa 26 anys, la jornada commemorativa del Dia Mundial del Cooperativisme. L’acte té el seu origen en el missatge que, des de 1921, difon anualment l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) amb motiu d’aquest Dia, al qual des de 1994 se suma l’Organització de Nacions Unides (ONU).

El Dia Mundial del Cooperativisme, que se celebra cada any en una de les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana, s’ha convertit en el principal punt de trobada per a totes aquelles organitzacions que -d’una manera o un altra- contribueixen al desenvolupament del cooperativisme en aquest territori, i constitueix un clar exemple de col·laboració i cooperació des de la diversitat de les diferents organitzacions del sector.

El propòsit d’aquest esdeveniment és potenciar el desenvolupament econòmic, social i humà de les cooperatives i els seus socis, prenent com a fil conductor el lema triat cada any per l’Aliança Cooperativa Internacional per al seu missatge.

Però, més enllà d’aquest objectiu genèric, la trobada promou també la reflexió i el debat sobre temes empresarials, econòmics o socials d’actualitat, per a això es compta amb la participació de ponents destacats. A més d’ells, col·laboren regularment en aquestes sessions prestigiosos dirigents i investigadors directament relacionats amb el cooperativisme i l’economia social.

Entre altres, han intervingut en edicions anteriors del Dia Mundial del Cooperativisme:

 

Eduard Punset

Manuel Pimentel

Joaquín Estefanía

Ramón Tamames

José Antonio Marina

Luis María Huete

José Barea

 

Ignacio Ramonet

Adela Cortina

Cristina Garmendia

Carl Honoré

Emilio Tortosa

Inger Berggren

Antonio Cancelo

 

Joan Subirats

Pilar Gómez-Acebo

Koldo Saratxaga

Emilio Lamo de Espinosa

Borja Vilaseca

Arcadi Oliveres

Emilio Tortosa

 

Durant el transcurs del Dia Mundial del Cooperativisme, la Confederació rendeix també homenatge a cooperatives que simbolitzen, no sols l’arrelament que el moviment cooperatiu té en la Comunitat, sinó la bona salut de què gaudeix en el seu conjunt i la seua gran projecció com a fórmula generadora d’ocupació estable, riquesa econòmica i solidaritat social.

 

Un total de 46 cooperatives han sigut guardonades fins ara; entre altres: Anecoop, Consum, Florida, Cooperativa Eléctrica San Francisco de Asís, Grupo Intercoop, Surinver, Gràfica Punt i Raltlla, La Nostra Escola Comarcal, Caja Rural Castellón, Cooperativa del Camp “La Unió Cristiana” de Sueca, Caixa Rural La Vall “San Isidro”, Taditec, Benihort, Coopego, Divina Aurora, Suministros Especiales Alginetenses, Coviñas, Sanalf, Caixa Rural Les Coves de Vinromà, Ensenyament La Plana, Ruchey, Cartonajes Aitana, Cooperativa Agrícola La Viña, Mas de Noguera, CoopViver, Serlicoop, Agrícola Villena, Fluido Eléctrico Museros, Sercoval, Unió Protectora de El Perelló, Soex 2 Moncofa, Salus, Albafruits, Íntegra Asesores, Caja Rural Central de Orihuela, Cofrudeca, Vento Maquinaria Industrial y Viviendas “Las Artes Gráficas”, Cooperativa Agrícola de Altea, Transportes El Comtat, Grupo Sorolla Educación, Ruralfruit y Limpiezas Colimsi.

VALÈNCIA, ALACANT I CASTELLÓ SE SUMEN AL DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME

7 REFLEXIONS DE 7 PERSONATGES QUE HAN PASSAT PEL DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME