El Consell Valencià del Cooperativisme estrena web

  • Les principals novetats són la publicació d’una base de dades amb tots els laudes arbitrals dictats fins hui i d’un catàleg amb els models de formularis per als diferents tràmits que es realitzen davant el Consell.
  • Emili Villaescusa: ”Esta web és un pas més en la dinamització d’un òrgan que va estar ensopit durant anys i que necessita millorar el seu prestigi, agilitat i eficàcia”.
  • Rafael Climent: “Estae avanç en el camp de la mediació i l’arbitratge converteixen al cooperativisme valencià en una referència estatal”.

 

València, 28-11-2022.- El Consell Valencià del Cooperativisme és l’òrgan de promoció, assessorament i planificació de la política i legislació en matèria de cooperatives desenvolupades per la Generalitat. Creada en 1985, és una entitat de composició paritària, els membres de la qual són designats per la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) i pel Consell de la Generalitat, que està presidida pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

L’activitat del Consell es divideix en quatre grans àrees: resolució extrajudicial de conflictes (arbitratge, conciliació i mediació), participació en les polítiques de la Generalitat, foment del cooperativisme i intervenció legal.

A més de presentar informació ordenada i actualitzada sobre la composició, funcions i serveis del Consell Valencià del Cooperativisme, la pàgina web que hui es fa pública presenta com a principal novetat la publicació d’una base de dades amb tots els laudes arbitrals dictats fins hui, incorporant un motor de cerca i filtrat.

D’altra banda, s’expliquen detalladament les tres fórmules de resolució extrajudicial de conflictes de què disposen les cooperatives valencianes: arbitratge, conciliació i mediació. Per a cadascun d’estos procediments, així com per als processos de liquidació, la web explica la forma d’inici, permet consultar els reglaments d’aplicació, i facilita a les persones usuàries models de formularis per als diferents tràmits.

A través d’esta web es pot també consultar el pla de suport i foment del cooperativisme de la Generalitat: Fent Cooperatives.

La publicació d’esta web, segons Emili Villaescusa, president de Concoval i vicepresident del Consell Valencià del Cooperativisme, “és un pas més en el camí iniciat en 2016 per a dinamitzar un òrgan que va estar ensopit durant anys i que necessita millorar el seu prestigi, agilitat i eficàcia”. Amb aquest propòsit, continua Villaescusa, “en Concoval ens hem involucrat directament en la gestió del Consell, amb una idea clau: millorar el servei que es presta a les cooperatives i cooperativistes de la Comunitat Valenciana i fer que senten orgull de pertànyer a un cooperativisme que se situa entre els més dinàmics i pròspers d’Espanya”.

Per part seua, el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent ha assegurat que: “venim oferint des del principi del Govern del Botànic un suport sòlid a aquest sector, que s’ha plasmat en l’actualització i impuls del Consell Valencià del Cooperativisme, encarregat d’aprovar les estratègies públiques per al foment del cooperativisme. Ara es posa en marxa un instrument addicional per a ajudar al fet que el cooperativisme siga cada vegada més eficient i tinga major protagonisme en l’economia”. Conclou Climent que “esta nova web és un avanç en el camp de la mediació i l’arbitratge cooperatiu que converteixen al cooperativisme valencià en una referència estatal”.

Cooperativisme valencià en xifres

El cooperativisme valencià és el que presenta un major ventall d’activitats econòmiques desenvolupades a través d’aquesta fórmula. En la Comunitat Valenciana, a més, les empreses cooperatives han conquistat progressivament posicions de lideratge econòmic. Hui, el cooperativisme valencià representat en la Confederació agrupa més de dues mil sis-centes empreses, que donen ocupació directa a quasi 60.000 persones, i amb un volum de vendes total pròxim als 8.000 milions d’euros, la qual cosa suposa un 7,1% del PIB autonòmic.

 

Enllaç a la pàgina web del Consell Valencia del Cooperativisme: