Es convoquen els XII Premis Pepe Miquel del cooperativisme valencià

  • Els premis estan convocats per la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana
  •  Es convoquen en dues modalitats: Premi a la Trajectòria Cooperativa i Premi a la Comunicació Responsable
  • Les candidatures poden presentar-se fins al 10 de desembre.

València,13/11/2017.– Després de més d’una dècada lliurant els Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià, la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha convocat ja la seua dotzena edició.

Estos guardons són el reconeixement públic del conjunt del moviment cooperatiu als qui, amb el seu treball, contribueixen de manera més destacada a l’avanç social i econòmic d’este model empresarial. Els Premis Pepe Miquel es convoquen en dues modalitats: premi a la trajectòria cooperativa i premi a la comunicació responsable. En la primera categoria es premia a persones, institucions o col·lectius que han destacat per la seua labor de foment, impuls i difusió del cooperativisme a la Comunitat Valenciana. En la segona es reconeix a professionals, entitats o mitjans de comunicació la labor dels quals contribueix a la divulgació, difusió i coneixement, per qualsevol mitjà, de l’activitat i els principis del cooperativisme.

Els Premis Pepe Miquel tenen un caràcter honorífic i consisteixen en un diploma i un guardó per a cada categoria. A més, el premi a la trajectòria cooperativa es complementa amb una obra d’art i el de comunicació responsable amb una dotació en metàl·lic de dos mil euros.

Les candidatures han de presentar-se a la Confederació abans del dia 10 de desembre (Cavallers, 26 – 46001 València – concoval@concoval.es).

Els Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià estan patrocinats per Anecoop, Consum i Cajamar, i compten amb la col·laboració de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

El jurat de la dotzena edició dels premis, la presidència dels quals d’honor ostenta Ximo Puig, estarà format per Adela Cortina, com a experta en ètica empresarial; José Luis Montsó (Ciriec-Espanya) i Elena Meliá (Cegea), en representació de les universitats públiques valencianes i institucions a elles vinculades; Eva Blasco (Evap), com a experta en matèria d’igualtat i diversitat; la presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Noa de la Torre; Xavier Ribera, com a professional en ciències de la informació i la comunicació; i Benet Delcán, en representació dels premiats en edicions anteriors. Este jurat es completa amb els qui ocupen la presidència, les vicepresidències i la direcció de la Confederació (Emili Villaescusa, Cirilo Arnandis, Emilio Sampedro i Nardi Alba), i amb una persona en representació del Consell, que serà nomenada pel President de la Generalitat. A més, participa en la reunió, amb veu però sense vot, el fill de Pepe Miquel Borrás, José Miquel Boix. La deliberació del jurat tindrà lloc a mitjan mes de desembre, i l’acte de lliurament de guardons està previst que se celebre a principis de març de 2018.

Més de dos milions de persones a la Comunitat són cooperativistes

La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana és el màxim òrgan de representació de les empreses cooperatives i de les seues organitzacions en l’àmbit autonòmic. No té ànim de lucre i reuneix a totes les entitats associatives de cooperatives existents a la Comunitat: la d’agroalimentàries, la de treball associat, la d’habitatges, la de consumidors i usuaris, la d’elèctriques, la de serveis i transports, i la de crèdit.

El sector compta amb quasi 2.500 cooperatives, més de dos milions de persones sòcies (aproximadament el 40% de la població de la Comunitat), que generen al voltant de 75.000 ocupacions (més del 80% d’ells indefinits) i un volum de negoci de 18.000 milions d’euros. El cooperativisme valencià, el tercer més potent d’Espanya per nombre d’empreses i ocupació, és un agent primordial de vertebració territorial i destaca per la seua pluralitat, doncs està present en tot el territori, té empreses de totes les grandàries, i actua en tots els sectors i activitats econòmiques.