Concoval es reunix amb Carlos Mazón

València, 14-07-2022.- Ahir a la vesprada va tindre lloc una reunió entre representants de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) i una delegació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana encapçalada pel seu president, Carlos Mazón.

Durant la trobada, les cooperatives han plantejat la necessitat de mantindre obert un canal de diàleg fluid i han traslladat a Mazón els principals temes que estan actualment en l’agenda cooperativa, com la pròxima reforma de la Llei de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, assumpte que el propi PPCV va incloure en el seu últim programa electoral. En este sentit, Concoval i el PPCV s’han emplaçat mútuament a una reunió en els pròxims mesos perquè les cooperatives traslladen les seues inquietuds i prioritats de cara a les eleccions autonòmiques de 2023. Així mateix, Villaescusa ha insistit en la necessitat d’obtindre un major suport del grup parlamentari popular a les línies de foment del cooperativisme en el debat dels pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent.

Des del partit popular han rebut atentament les propostes del cooperativisme valencià. Mazón ha assenyalat que el PPCV es compromet a estar al costat del cooperativisme. “Volem que siguen interlocutors qualificats i part important en la presa de decisions en la realitat econòmica de la nostra terra”, ha dit; a més, ha destacat que “és necessari que les iniciatives polítiques i empresarials de foment de l’ocupació no perden de vista el treball que desenvolupen les cooperatives”.

En esta primera trobada amb les cooperatives des que Mazón va ser proclamat president del PPCV fa un any han participat, per part de la Confederació, acompanyat al president Emili Villaescusa, els vicepresidents Cirilo Arnandis i Emilio Sampedro, i la directora Nardi Alba. Acompanyant al president popular, han estat el sotssecretari d’Agricultura, Aigua i Pesca, Ernesto Fernández, i Miguel Barrachina, diputat autonòmic.

Les cooperatives lideren el creixement econòmic

El cooperativisme valencià se situa entre els més dinàmics i pròspers d’Espanya, i és el que presenta un major ventall d’activitats econòmiques desenvolupades a través d’esta fórmula. En la Comunitat Valenciana, a més, les empreses cooperatives han conquistat progressivament posicions de lideratge econòmic. Hui, el cooperativisme valencià representat en la Confederació agrupa més de dues mil sis-centes empreses, que donen ocupació directa a quasi 60.000 persones, i amb un volum de vendes total pròxim als 8.000 milions d’euros, la qual cosa suposa un 7’1% del PIB autonòmic.