Nardi Alba substituïx a Pascual Romero com a representant de l’economia social en el CES de la Comunitat Valenciana

València, 28-09-2020.- Hui s’ha celebrat el Ple del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES-CV), en el qual Nardi Alba Benaches ha pres possessió com a consellera del Grup III en representació de l’economia social, nomenament que ja va aprovar el Consell el passat dia 11 de setembre, a proposta de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, al mateix temps que acordava el cessament del seu antecessor, Pascual Romero, membre del CES autonòmic des de l’any 2003.

La directora de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha traslladat al Ple del CES la seua voluntat de “treballar inspirant-se en els principis d’utilitat i concòrdia, i, a la recerca del consens necessari per a servir a l’interés públic general que és la fi última de la institució“. Alba ha destacat la gran faena que realitza el CES, que ha qualificat de “espai constructiu” i de “òrgan que ha donat i continua donant una lliçó de diàleg”.

En referència a Pascual Romero, Nardi Alba ha assegurat que “no podria rebre este testimoni d’una persona més capaç, responsable i compromesa“. El president del CES, Carlos Alfonso, també ha subratllat la capacitat professional de Romero, així com les qualitats personals que li han portat a convertir-se en “una persona essencial per a la cohesió del grup III”. A més, Alfonso ha destacat l’excel·lent paper exercit pel ja ex representant de l’economia social com a coordinador de la Memòria del CES en els últims anys.

Per la seua part, Pascual Romero ha reconegut en un emotiu comiat que “haver estat en el CES ha sigut una experiència molt enriquidora, de la qual he gaudit i de la qual m’emporte un saldo tremendament positiu “. I ha acabat la seua intervenció apel·lant a l’amistat que li uneix a les persones que ha conegut en el CES i elogiant la capacitat de Nardi Alba per a substituir-li en el Comité.

Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana

El CES és un ens consultiu del Govern Valencià i, en general, de les institucions públiques de la Comunitat Valenciana, en matèries econòmiques, sociolaborals i d’ocupació.

La seua creació obeeix al mandat que l’Estatut d’Autonomia fa a la Generalitat perquè promoga la participació dels agents socials i del conjunt de la societat civil organitzada en els assumptes públics.