La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha celebrat el 18 d’abril

l’acte de lliurament dels XV Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià

El jurat dels Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià reunit el 25 de març de 2024 va decidir atorgar el Premi a la trajectòria cooperativa al president de CEPES, Juan Antonio Pedreño i el premis a la comunicació responsable a la radiotelevisió pública valenciana À Punt per la difusió dels valors cooperatius.

Estos guardons són el reconeixement públic del conjunt del moviment cooperatiu als qui, amb el seu treball, contribueixen de manera més destacada a l’avanç social i econòmic del model empresarial. Els Premis Pepe Miquel es convoquen en les següents modalitats: Trajectòria Cooperativa i Comunicació Responsable. En la primera categoria es premia a persones, institucions o col·lectius que han destacat per la seua labor de foment, impuls i difusió del cooperativisme en la Comunitat Valenciana. En la segona es reconeix a professionals, entitats o mitjans de comunicació per la seua contribució a la divulgació, difusió i coneixement, per qualsevol mitjà, de l’activitat i els principis del cooperativisme.

El president de Concoval, Emilio Sampedro, va destacar que “les cooperatives no som empreses com les altres: som empreses de persones i, a partir d’ací, comencem fer economia. El nostre discurs no està en el quant, sinó en el com”. El representant del teixit cooperatiu valencià, en referència al fet que València siga la capital espanyola de l’economia social en 2024, va subratllar també que “esta capitalitat ens ha d’ajudar a enfortir l’eix Madrid-València de l’economia social, per a posar en valor el que la Comunitat aporta al conjunt de l’economia social espanyola”. I va destacar les qualitats que, al seu juí, fan de València una referència en qüestió de cooperativisme: una combinació exemplar de tradició i innovació, a la qual se sumen trets com la pluralitat, el lideratge de les seues empreses tractores, la polivalència i l’atracció que els seus valors oferixen a la joventut emprenedora.

 

Esta acció, patrocinada per la conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i per les cooperatives Anecoop, Consum, Caixa Popular i Cajamar, s’ha consolidat ja com un esdeveniment que aporta prestigi i notorietat al cooperativisme valencià.

L’acte de lliurament de guardons es va celebrar el 18 d’abril a partir de les 12.00 h a l’Hotel Las Arenas de València.

Resum de l’última edició

GALERIA D’IMATGES DELS XIV PREMIS PEPE MIQUEL DEL COOPERATIVISME VALENCIÀ