PREMIS PEPE MIQUEL DEL COOPERATIVISME VALENCIÀ

Es convoquen els XII Premis Pepe Miquel del cooperativisme valencià

Després de més d’una dècada lliurant els Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià, la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha convocat ja la seua dotzena edició.

Estos guardons són el reconeixement públic del conjunt del moviment cooperatiu als qui, amb el seu treball, contribueixen de manera més destacada a l’avanç social i econòmic d’este model empresarial. Els Premis Pepe Miquel es convoquen en dos modalitats: Trajectòria Cooperativa i Comunicació Responsable. En la primera categoria es premia a persones, institucions o col·lectius que han destacat per la seua labor de foment, impuls i difusió del cooperativisme a la Comunitat Valenciana. En la segona es reconeix a professionals, entitats o mitjans de comunicació la labor dels quals contribueix a la divulgació, difusió i coneixement, per qualsevol mitjà, de l’activitat i els principis del cooperativisme.

El jurat de la dotzena edició dels premis, la presidència dels quals d’honor ostenta Ximo Puig, estarà format per Adela Cortina, com a experta en ètica empresarial; José Luis Montsó (Ciriec-Espanya) i Elena Meliá (Cegea), en representació de les universitats públiques valencianes i institucions a elles vinculades; Eva Blasco (Evap), com a experta en matèria d’igualtat i diversitat; la presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Noa de la Torre; Xavier Ribera, com a professional en ciències de la informació i la comunicació; i Benet Delcán, en representació dels premiats en edicions anteriors. Este jurat es completa amb els qui ocupen la presidència, les vicepresidències i la direcció de la Confederació (Emili Villaescusa, Cirilo Arnandis, Emilio Sampedro i Nardi Alba), i amb una persona en representació del Consell, que serà nomenada pel President de la Generalitat. A més, participa en la reunió, amb veu però sense vot, el fill de Pepe Miquel Borrás, José Miquel Boix.

Els Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià estan patrocinats per Anecoop, Consum i Cajamar, i compten amb la col·laboració de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; tenen un caràcter honorífic i consisteixen en un diploma i un guardó per a cada categoria. A més, el premi a la trajectòria cooperativa es complementa amb una obra d’art i el de comunicació responsable amb una dotació en metàl·lic de dos mil euros.

La deliberació del jurat tindrà lloc a mitjans del mes de desembre, i l’acte de lliurament de guardons està previst que se celebre a principis de març de 2018.

Les candidatures s’han de presentar a la Confederació abans del dia 10 de desembre (concoval@concoval.es).

IMATGES I VIDEO DE LA XI EDICIÓ DELS PREMIS PEPE MIQUEL DEL COOPERATIVISME VALENCIÀ