La Generalitat i el món empresarial valencià impulsen la ‘Iniciativa per l’Ètica i el Bon Govern’

  • Se celebraran tres jornades de debat en les tres províncies de la Comunitat
  • S’elaborarà una declaració ètica en favor de la integritat empresarial i institucional  
  • L’objectiu últim de la iniciativa és frenar el cost econòmic, social i reputacional  que comporten les males pràctiques i millorar la projecció de la nostra Comunitat. 

 

València, 28-05-2018.- La conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació al costat de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i el Consejo de Cámaras de la Comunitat Valenciana, han organitzat tres jornades de treball i debat per a reflexionar sobre la prevenció de la corrupció i les males pràctiques en l’àmbit empresarial i de les administracions públiques de la Comunitat Valenciana, analitzar les relacions entre el món empresarial i les administracions, especialment en l’àmbit de la contractació pública i llançar una declaració per l’ètica i el bon govern i en favor de la integritat empresarial i institucional.

L’objectiu d’estes  jornades és fer un pas més per a consolidar la confiança en les institucions valencianes i en el teixit empresarial. La primera de les trobades se celebrarà demà dimarts 29 de maig en la Borsa de València. La segona tindrà lloc a Alacant el dia 5 de juny i la tercera serà el dia 12 a Castelló.

Després de finalitzar les tres trobades provincials, s’elaborarà una declaració ètica en favor de la integritat empresarial i institucional perquè el món empresarial valencià puga manifestar la seua adhesió.

L’objectiu últim de la iniciativa és posar fre el cost econòmic, social i reputacional que porten amb si les males pràctiques i millorar la projecció de la nostra Comunitat.

El bon govern corporatiu s’ha convertit en una eina fonamental de les empreses per a combatre amb èxit les males pràctiques que posen en risc la seua reputació i afecten la seua competitivitat. D’eixa manera la integritat, la transparència i la rendició de comptes s’han erigit en elements clau dels procediments i processos per a dirigir, gestionar i controlar una empresa.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha afirmat que estes jornades “suposen un pas més per a seguir avançant en les bones pràctiques de la mà del món empresarial valencià, com un valor afegit i de creixement que repercuteix de forma positiva en la nostra economia”.

Per a la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, en paraules del seu president, Emili Villaescusa: “És una oportunitat per a visibilizar com des del bon govern de les empreses cal contribuir a transformar l’acció econòmica i la relació amb el conjunt de grups d’interès en honor de construir bones societats”. I va afegir que des de les empreses “tenim molt a fer perquè no podem mostrar-nos indiferents ja que les nostres accions generen impactes i ens juguem la sostenibilitat de la societat”. 

En paraules del president de la ConfederacióN Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, “les empreses, com a part d’una societat en constant evolució, saben que el nou context social és exigent: ser una empresa responsable no és una opció, és una obligació. La RSE és sinònim de competitivitat i cohesió social, de creació de valor compartit i de sostenibilitat i de transparència. Amb tots estos principis està compromesa la CEV”.

Per la seua banda, el president del Cobsejo de Cámaras de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, ha assenyalat que des de la Cambra de comerç de València “estem dia a dia transmetent a les empreses que la RSC va més enllà dels imperatius legals i que té a veure amb el benestar de les persones, ja siguen l’equip humà, accionistes, clients o proveïdors, així com l’entorn mediambiental en el qual l’empresa desenvolupa l’activitat. La nova economia és l’economia de la responsabilitat, d’aquelles empreses que pel seu comportament siguen capaços d’atraure talent, capital i clients.”

Les jornades estan dirigides especialment a empresaris i empresàries i personal directiu de les empreses d’Alacant, València i Castelló.

Experts i empreses copen el programa de les jornades

La primera de les trobades, que s’ha celebrat este dimarts 29 de maig en la Borsa de València, ha comptat entre altres ponents amb el professor titular de Dret Administratiu de la Universitat de Saragossa, Julio Tejedor. Hi hagué també una taula redona en la qual van participar Caixa Popular, Consum i El Corte Inglés.

La jornada d’Alacant serà el 5 de juny i comptarà amb la participació del magistrat del Tribunal Suprem i catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València, Francisco Javier Orduña, i amb la taula redona formada per representants de Serlicoop Coop., V., Consum i Balearia.

Finalment, el dia 12 de juny la jornada es trasllada a Castelló, en la qual es desenvoluparà, entre altres activitats, una taula redona amb representants de Intercoop Consultoria Coop. V., Bankia i British Petrolium.