Concoval es reunix amb la DG de l’Agenda Valenciana Antidespoblment

València,  25-02-2021.- El president i la directora de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval), Emili Villaescusa i Nardi Alba, han mantingut esta setmana una reunió amb la Directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, per a explicar-li de primera mà el treball que estan duent a terme les cooperatives valencianes per a dinamitzar les zones rurals i lluitar contra la despoblació en la Comunitat Valenciana.

De fet, el pla de suport i foment del cooperativisme (Fent Cooperatives 2021-2022) conté una línia estratègica per al desenvolupament mediambiental i territorial, amb mesures que pretenen impactar positivament en la generació de riquesa, ocupació i activitat social en els territoris en risc de despoblació. Així li ho han traslladat a la directora general, a qui li han oferit la seua col·laboració.

Des de la Confederació recorden que les cooperatives constitueixen un model empresarial democràtic i participatiu que genera riquesa, ocupació, innovació, benestar social i cohesió territorial d’una manera equitativa i sostenible i que, com ha destacat el president de Concoval, “estem cridats a ser part en la recuperació del medi rural”. “El cooperativisme és“, -en paraules de Villaescusa-, “un agent econòmic de primer ordre en les zones rurals i a més és un model amb un arrelat compromís territorial”.