DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME 2023

DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME 2023

Cooperatives pel desenvolupament sostenible

El #CoopsDay té el seu origen en el missatge que, des de 1921, difon anualment l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) amb motiu d’aquest Dia, al qual des de 1994 se suma l’Organització de Nacions Unides (ONU).

 

Un any més, l’efemèride ha sigut, una ocasió per a donar notorietat, visibilitat i prestigi al cooperativisme valencià com a model d’èxit. Ens hem sumat a les accions programades des de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) i l’ONU per al #CoopsDay de 2023 amb el lema “Cooperatives pel desenvolupament sostenible”.

 

Sota l’eslògan “Cooperatives: aliades per a un desenvolupament sostenible accelerat”, demostrarem que la nostra manera de treballar, inspirada en els valors i principis cooperatius, porta en el seu ADN el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

Al setembre de 2023, la comunitat internacional aconseguirà l’equador de la implementació de l’Agenda 2023 per al Desenvolupament Sostenible, i està buscant vies per a accelerar el progrés cap a aqueixa meta. Es tracta, per tant, d’un moment crucial per a demostrar que les cooperatives impulsen accions transformadores i àgils destinades al fet que en 2030 el món siga més inclusiu i resilient.

 

El moviment cooperatiu, una de les xarxes empresarials més antigues i extenses del món, va ser el primer grup d’empreses a nivell mundial que va donar suport als ODS i va ser reconegut com un aliat per a aconseguir aquestes metes.

 

La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) va celebrar el passat dia 28 de juny el Dia Mundial del Cooperativisme a casa Mediterrani d’Alacant. Aquesta jornada es commemora a tot el món el primer dissabte del mes de juliol.  En l’edició d’enguany s’ha reconegut la trajectòria de les cooperatives alacantines Aire Lliure i Bocopa.

GALERIA D’IMATGES
VIDEO RESUM

Homenatge a Aire Libre

HOMENATGE A BOCOPA