Dia Mundial del Cooperativisme 2017: “Les cooperatives asseguren que ningú es queda enrere”

Hui se celebra el Dia Mundial del Cooperativisme. Les cooperatives a tot el món celebren amb diferents actes el tema de la inclusió. El lema per a enguany és “Les cooperatives asseguren que ningú es queda enrere”.

La inclusió no solament reflecteix la naturalesa de les empreses cooperatives d’enfocar-se a les persones, sinó que també està present en els principis cooperatius d’adhesió oberta i voluntària, control democràtic i participació econòmica de socis i sòcies. Les cooperatives constitueixen un espai on totes les persones poden satisfer les seues necessitats i construir comunitats millors, sense importar la seua raça, gènere, cultura, origen social o circumstàncies econòmiques.

L’Ajuntament de València, que comparteix aquests valors, ha volgut sumar-se a esta celebració exhibint una pancarta commemorativa del Dia Mundial del Cooperativisme 2017 en la balconada de l’Ajuntament.  La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana organitza anualment, des de fa més de dues dècades, la jornada que commemora el DMC2017 que, enguany tindrà lloc el pròxim dimarts 4 de juliol a Castelló.