El Consell Valencià del Cooperativisme presenta l’avaluació preliminar dels indicadors del pla Fent Cooperatives

València, 15-03-2023.- El Consell Valencià del Cooperativisme ha presentat este matí l’avanç de l’avaluació dels indicadors del pla Fent Cooperatives 2021-2022.

L’avaluació suposa una primera revisió quantitativa de l’abast del pla, que es completarà amb una anàlisi qualitativa i una sèrie de recomanacions i propostes per a futures estratègies. L’Informe d’avaluació l’ha elaborat un equip d’experts en avaluacions de polítiques públiques de la Universitat de València, encapçalat per Rafael Chaves, professor de Política Econòmica i Economia Social de la Universitat de València.

Els resultats preliminars derivats de l’avaluació ofereixen un nivell global d’execució del pla del 62,01% amb una desigual implantació de les diferents línies estratègiques, un pla que ha beneficiat a  3.253 cooperatives o entitats representatives del cooperativisme.

En la seua intervenció, el president de Concoval, Emili Villaescusa, ha destacat que el Fent Cooperatives “ha sigut reconegut a Europa com un referent, un exemple d’innovació social en matèria de polítiques públiques“. I, fent referència al Consell Valencià del Cooperativisme -òrgan en el qual va nàixer el Fent Cooperatives-, ha manifestat que este òrgan serà “una de les nostres prioritats per al tercer pla, com a part que som d’ell, volem involucrar-nos molt més en la seua gestió i convertir-lo en un espai de foment cooperatiu i d’atenció especialitzada”.

Per part seua, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, qui s’ha referit al pla com “un instrument de polítiques públiques, un fòrum de diàleg amb el sector i la base per a la posada en marxa de programes específics d’estímul del cooperativisme“.

La directora de la Confederació, Nardi Alba,  ha apel·lat a la vocació transformadora del pla perquè és un pla que es fa “per a millorar les condicions de desenvolupament del cooperativisme valencià” i ha posat l’accent que en les matèries en les quals es vol avançar és en col·laboració públic-privada, en polivalència i en sostenibilitat i aconseguir que “el cooperativisme valencià siga un clar referent a Europa“.

Avaluació d’indicadors del Pla FENT COOPERATIVES 2021-2022