El cooperativisme valencià premia la trajectòria del professor José Luis Monzón

  • El jurat de la tretzena edició dels Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià, convocats per Concoval, es va reunir ahir
  • El Forcat de Silvia Soria ha rebut en aquesta edició el Premi Pepe Miquel a la Comunicació Responsable
  • L’acte de lliurament de guardons tindrà lloc a València el pròxim 5 de març de 2020

 

València, 10-12-2019.-José Luis Monzón Campos, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat de València i reconegut investigador en matèria d’economia social, rebrà el guardó a la Trajectòria Cooperativa en la tretzena edició dels Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià, en reconeixement a la seua labor de foment, promoció i estímul d’aquest model empresarial.

Aquests Premis són convocats per la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) en dues categories: Trajectòria Cooperativa i Comunicació Responsable. L’acte de lliurament dels guardons està previst que se celebre a València el pròxim 5 de març de 2020.

El jurat ha decidit per unanimitat concedir aquest premi al professor José Luis Monzón, “com a referent indiscutible al capdavant de la investigació acadèmica sobre cooperativisme a Europa i com a agent principal de la creació a València d’un pol investigador internacionalment reconegut en aquesta matèria”. A més, el jurat ha valorat “la trajectòria d’una persona compromesa amb els valors del cooperativisme, al servei del qual ha posat generosament el seu talent intel·lectual i a la realitat empresarial del qual en la Comunitat Valenciana s’ha mantingut sempre estretament vinculat”.

José Luis Monzón és director executiu de Ciriec-Espanya (Centre Internacional d’Investigació i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa), entitat de la qual va ser president des de la constitució fins a 2015 i la comissió científica de la qual presideix en l’actualitat. Ha sigut també l’únic espanyol que ha arribat a presidir Ciriec-Internacional. Pioner de la investigació cooperativa a Europa i prestigiós teòric del model empresarial cooperatiu, és un defensor infatigable de la necessitat d’aproximar la Universitat i les cooperatives. Ha sigut impulsor de nombrosos projectes sobre cooperativisme en el si de la Universitat de València i en l’actualitat dirigeix la revista Notícies de Cidec i l’Observatori Valencià de l’Economia Social, promogut per l’Institut Universitari d’Economia Social i Cooperativa (Iudescoop).

En la categoria de Comunicació Responsable, el XIII Premi Pepe Miquel ha recaigut El Forcat de Silvia Soria, programa degà del sector agropecuari i gastronòmic de la Comunitat Valenciana, que va començar a emetre’s a l’octubre de 1999 en Ràdio Nou i mai ha deixat de fer-ho malgrat el tancament d’RTVV. Actualment, El Forcat és un programa de ràdio setmanal i un espai televisiu diari, amb àmplia presència en xarxes socials. La seua directora, Silvia Soria és una carismàtica periodista en la qual el jurat dels Premis Pepe Miquel ha reconegut “un compromís personal amb el cooperativisme i amb la divulgació dels seus valors, experiències i inquietuds”.

El jurat de la tretzena edició d’aquests Premis està compost per Emili Villaescusa, Cirilo Arnandis, Emilio Sampedro i Nardi Alba, president, vicepresidents i directora de Concoval respectivament; Teresa García, directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana; Noa de la Torre, presidenta de la Unió de Periodistes *Valencians; Juan Juliá, catedràtic d’economia agrària i exrector de la Universitat Politècnica de València; María José Vañó, directora de Iudescoop (Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria); Enrique Belenguer, president de la Fundació Étnor per a l’Ètica dels Negocis i les Organitzacions; Eva Blasco, presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (Evap); Laura Albelda, premiada en la dotzena edició dels premis en la categoria de Trajectòria Cooperativa; i Xavier Ribera, periodista especialitzat en economia. Com a membre honorífic, participa en el jurat Pepe Miquel Boix, fill del cooperativista que dóna nom als Premis. La presidència d’honor l’ostenta el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Els premis Pepe Miquel tenen un caràcter honorífic i consisteixen en un diploma i un guardó per a cada categoria. Així mateix, el Premi a la Trajectòria Cooperativa es complementa amb una obra d’art i el de Comunicació Responsable amb una dotació en metàl·lic de dos mil euros.

Els Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià estan patrocinats per Anecoop, Consum, Cajamar i la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.