EL DIA MUNDIAL DEL COOPERATIVISME 2018 COMPTARÀ AMB EL PATROCINI D’AGROPELAYO

València, 20/06/2018.- La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha signat hui un conveni de col·laboració amb l’asseguradora Agropelayo amb l’objectiu de contribuir a la divulgació i foment del cooperativisme i difusió dels seus valors amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Cooperativisme, que enguany tindrà lloc a Alacant el pròxim 12 de juliol.

Per al president de la Confederació, Emili Villaescusa, la signatura d’este conveni “ve a confirmar el compromís d’Agropelayo amb les empreses cooperatives valencianes, a les quals dóna suport en la seua reivindicació i visibilitat en l’entorn socieoeconòmic de la Comunitat“. Per la seua banda, Vicente Monzó, president de l’asseguradora, ha manifestat que “com venim fent al llarg d’estos anys, este conveni, posa en relleu el nostre compromís i voluntat per a contribuir a enfortir la presència de les cooperatives en el món social i econòmic“.

Ambdues entitats s’han emplaçat a treballar per a l’impuls de la fórmula cooperativa entre els joves, com a eix per als pròxims exercicis, amb mesures per a consolidar el relleu generacional en el sector.

Agropelayo és una entitat de base mutualista. És un referent en l’impuls de l’ús de l’assegurança com a eina de gestió entre els professionals, les organitzacions i les cooperatives agràries. Esta entitat asseguradora és capdavantera del sector de les assegurances agràries, que dóna servei a un gran nombre de cooperatives agràries a la Comunitat Valenciana, on s’ha enfortit l’estructura en els últims anys.

La Confederació de Cooperatives organitza anualment, des de fa més de dues dècades, la jornada commemorativa del Dia Mundial del Cooperativisme. La jornada s’ha convertit en el principal punt de trobada per a totes aquelles organitzacions que contribuïxen al desenvolupament del cooperativisme a la Comunitat. D’igual manera, constituïx un gran exemple de col·laboració i cooperació des de la diversitat de les diferents organitzacions del sector.

Cal destacar que l’objectiu del Dia Mundial del Cooperativisme és potenciar el desenvolupament econòmic, social i humà de les cooperatives i els seus socis, prenent com a fil conductor el lema triat cada any per l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) per al seu missatge, que enguany és ” Societats sostenibles gràcies a la cooperació”.