Concoval participa en el Consell Assesor del nou Grau Oficial en Gestió del Transport i la Logística de Florida Universitària

València, 14-06-2022.- Florida Universitària llançarà el pròxim curs 2022-23 el Grau en Gestió del Transport i la Logística, una nova titulació oficial adscrita a la Universitat Politècnica de València (UPV). Es tracta d’un dels dos Graus oficials especialitzats en Logística i Transport de la Comunitat Valenciana.

Amb l’objectiu d’afermar la idea de connectar l’empresa amb la formació el nou grau de Florida Universitària s’ha creat en col·laboració d’entitats capdavanteres en el sector, com la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval), representada per la seua associada Fecotrans, a través de la seua participació en el Consell Assessor de l’Àrea de Logística, Transport i Mobilitat de Florida Universitària.

La finalitat d’esta col·laboració és que, tant l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Transport i Logística, ja en funcionament, com el del nou grau universitari de Florida Universitària, comptaran amb els avantatges formatius i professionals que aporta la cooperativa valenciana a través d’este Consell Assessor que vincula a Florida amb les empreses i institucions de la logística i el transport.

D’esta manera, des d’una visió pràctica i real, empreses com Concoval, assessoraran, orientaran i participaran en el desenvolupament de les diferents activitats formatives que es vagen desenvolupant: tallers i seminaris impartits per professionals del sector, visites a empreses, formació del professorat, pràctiques de l’alumnat, esdeveniments…Florida Universitària fa partícips a les empreses de l’experiència d’aprenentatge dels seus estudiants en esta i en totes les seues titulacions.

El Consell Assessor de l’àrea de Logística, Transport i Mobilitat de Florida Universitària està constituït per les principals empreses del sector que operen en la Comunitat Valenciana, així com associacions empresarials i professionals i institucions.  Esta nova titulació, recolzada per Concoval com a membre del Consell Assessor, se suma al catàleg de graus oficials de Florida Universitària i complementa al Cicle Formatiu de Grau Superior en Transport i Logística posat en marxa el curs 2021-22. Florida Universitària es converteix així en una de les dues úniques entitats universitàries de la Comunitat Valenciana que ofereix un grau oficial en Transport i Logística i en una de les quatre a nivell nacional.

El Grau en Gestió del Transport i la Logística s’impartirà al Campus de Catarroja de Florida Universitària, juntament amb el Grau oficial en ADE i títol propi en Digital Business, Grau en Disseny i Desenvolupament de Videojocs i Experiències Interactives, Graus oficials en Educació Infantil i en Educació Primària, tots dos amb el títol propi en Coaching Educatiu, Grau en Enginyeria Mecànica i, Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.

La posada en marxa d’este nou grau per al sector de la logística i el transport, un dels sectors amb major projecció en termes d’activitat econòmica i d’ocupació tant a nivell nacional com autonòmic, i que ofereix eixides professionals amb futur, potents i atractives, compta amb els principals operadors i institucions del sector en la nostra comunitat perquè participen en la construcció d’este nou àmbit de formació de Florida Universitària que té com a objectiu formar professionals totalment preparats per als nous reptes en transport, logística i mobilitat.

El Consell Assessor compta amb representants d’Associacions Empresarials i Professionals com la CEV (Confederació Empresarial Valenciana), Propeller Club València, Concoval (Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana), FVET (Federació Valenciana d’Empreses Transportistes), l’Associació Espanyola de Transport Internacional (ASTIC), Fòrum MADCARGO, Associació Espanyola de Transport (AET) o Afemcual (Associació Espanyola per al Foment de les Polítiques Actives d’Ocupació i les Qualificacions). Així mateix, destaca la participació d’empreses carregadores, operadors logístics, transport, serveis a la logística, i representants d’infraestructures logístiques com a Fundació València Port i l’Aeroport de Castelló. L’àmbit institucional està representat per Labora i la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.