EMILIO SAMPEDRO ASSUMEIX LA PRESIDÈNCIA DE LA CONFEDERACIÓ DE COOPERATIVES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

EMILIO SAMPEDRO ASSUMEIX LA PRESIDÈNCIA DE LA CONFEDERACIÓ DE COOPERATIVES DE LA COMUNITAT VALENCIANA

  • Substituirà a Emili Villaescusa, que finalitza el seu mandat després de dotze anys en el càrrec

València, [25-05-2023].– La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (Concoval) ha celebrat hui la seua assemblea general, on el punt més rellevant era el relleu en la presidència i la incorporació de nous membres al consell rector.

Així doncs, Emilio Sampedro, que fins ara ocupava una vicepresidència en la Confederació, es converteix en president i relleva en el càrrec a Emili Villaescusa.

Sampedro, després del seu nomenament, ha destacat que: ‘es tracta d’un relleu natural, que estarà marcat per la continuïtat en les estratègies’. El nou president ha tingut paraules d’agraïment per al seu antecessor en el càrrec, Emili Villaescusa, de qui ha assenyalat que: ‘ha sigut una persona clau en el desenvolupament de Concoval i ha aconseguit una gran notorietat i rellevància institucional per a l’organització en el nostre entorn socioeconòmic’. En el seu discurs de presentació, Emilio Sampedro, ha volgut destacar la unitat de tot el cooperativisme en el si de Concoval i ha subratllat que: ‘la nostra major fortalesa és aqueixa unitat, perquè -malgrat que el cooperativisme valencià és el més divers d’Espanya- totes les cooperatives estem juntes en la Confederació; i això és una cosa que no passa en cap altra comunitat autònoma’.

Per part seua, Emili Villaescusa, en el seu comiat, ha assegurat sentir-se molt orgullós d’haver representat a les cooperatives durant tots aquests anys ‘És un model en el qual crec fermament i és un privilegi haver pogut dedicar-li tota la meua vida professional’, ha dit. I ha afegit: ‘Hi ha una altra manera de fer economia, al servei de les persones, i estic molt satisfet d’haver format part d’un projecte que m’ha donat l’oportunitat d’abanderar aquest discurs en la nostra Comunitat i fora d’ella’.

Cooperativisme valencià en xifres

El cooperativisme valencià se situa entre els més dinàmics i pròspers d’Espanya, i és el que presenta un major ventall d’activitats econòmiques desenvolupades a través d’aquesta fórmula. Hui, el cooperativisme valencià representat en la Confederació agrupa més de dues mil sis-centes empreses, que donen ocupació directa a quasi 60.000 persones i tenen un volum de vendes total pròxim als 8.000 milions d’euros, la qual cosa suposa un 7’1% del PIB autonòmic.