Les cooperatives amb el Pacte Mundial en la campanya #IniciativasconPrincipios

València, 04-06-2020.- El Pacte Mundial ha presentat el dossier especial de les inciativas dutes a terme per empreses davant la COVID-19 de la campanya #IniciativasconPrincipios. El cooperativisme valencià s’ha sumat a aquesta campanya que la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial va llançar l’1 d’abril i d’esta manera les diferents iniciatives de les cooperatives s’han recollit en este dossier.

Des de la distribució comercial, les cooperatives productores d’aliments o les de transports, que han sigut els sectors més visibles aquests dies, són moltes les cooperatives valencianes que han protagonitzat destacades accions que també mereixen ser divulgades.

Com a exemple estan també les cooperatives de treball associat dedicades a serveis comunitaris; les que han posat en marxa mesures de suport a socis i clients, la maquinària dels quals l’han posada a la disposició dels ajuntaments per a desinfectar els carrers dels pobles; les cooperatives de crèdit, que han obert línies de finançament per a mitigar els efectes del coronavirus;  les que han desplegat activitats a través de la seua pàgina web; o les d’ensenyament, que han implementat canals i recursos per a mantindre l’activitat educativa; i les cooperatives elèctriques que han garantit el proveïment d’energia a empreses i llars en tota la Comunitat, però a més han tramitat la disminució de la potència als comerços, assegurant que no hi ha talls per impagaments i aplicant descomptes en les factures. En definitiva, una infinitat de bones pràctiques cooperatives.

Un total de 165 organitzacions sòcies de la Xarxa han participat amb 300 iniciatives publicades, i d’elles, hi ha 3 organitzacions cooperatives que han presentat 9 iniciatives (Concoval amb una iniciativa conjunta del sector; Consum, amb 7 iniciatives i Banc de Crèdit Social Cooperatiu- Cajamar, amb una altra iniciativa).

Més informació en els següents enllaços:

Dossier especial Campaña IniciativasconPrincipios

Concoval-Cooperativas valencianas frente a la COVID-19

300 #IniciativasconPrincipios: Empresas y organizaciones unidas ante la COVID-19