Aldea Cooperativa: Un grup de cooperativistes viatja a Índia amb la Fundació Vicente Ferrer

  • L’objectiu principal del viatge és la inauguració de 24 vivendes en la colònia Mydugolam Village, coneguda a la Comunitat Valenciana com “l’aldea cooperativa d’Anantapur”. 
  • L’itinerari inclou activitats i visites a llocs en els quals la Fundació Vicente Ferrer ha desplegat la seua acció humanitària i d’impuls local.

 

València, 01 de desembre de 2017.-Diumenge que ve viatja des de València a l’Índia una delegació de 25 persones amb l’objectiu de conèixer la tasca que desenvolupa la Fundació Vicente Ferrer en diverses localitats del districte indi d’Anantapur. S’han programat, al llarg de la setmana que durarà el viatge, diverses activitats i visites a llocs en els quals la Fundació ha desplegat la seua acció humanitària i d’impuls local: escoles, colònies d’habitatges, centre d’artesania per a dones amb discapacitat, horts amb energia solar i reg per degoteig, l’emblemàtic hospital de Bathalapalli, entre uns altres.

El principal acte previst en el programa, i que ha motivat este viatge, és la inauguració, el pròxim dia 7 de desembre, de 24 habitatges en la colònia Mydugolam Village, coneguda a la Comunitat Valenciana com “l’aldea cooperativa d’Anantapur”, resultat d’un projecte col·lectiu de solidaritat del cooperativisme valencià impulsat per la Confederació de Cooperatives.

Este projecte es va gestar després d’un primer viatge a l’Índia realitzat per un reduït grup de cooperativistes que van formar part d’una delegació empresarial que va visitar Anantapur en 2016. La col·laboració va forjar en la signatura de 22 convenis entre entitats cooperatives valencianes i la Fundació Vicente Ferrer, que va serl’inici d’un estret vincle entre el cooperativisme valencià i la ONGD.

Els cooperativistes que integren la delegació, guiada per Sergio Moratón, responsable de la Fundació Vicente Ferrer a la Comunitat Valenciana, són: Emili Villaescusa (Confederació de Cooperatives de la CV), Rebeca Requena i Nieves Zárate (Sercoval), Ramón Rodríguez (Grup Sorolla), Luiso Cervellera (La Unió de Cooperatives d’Ensenyament), Alejandro Molina (Cooperativa Comarcal La Vall d’Albaida), Manuel Soriano (Coarval-Ruralfruit), José Luis Beltrán i Javier Calabuig (Coinfer), Isabel Montero i Mar Mestre (Caixa Popular), Berta Milán i María Moreno (Serlicoop),  Vicent Pla i Maria Luisa Belda (La Moixentina), José María Primo (Caixa Rural L’Alcudia), Pepe  López (Canso), més tres sòcies de la cooperativa Huerta Santa Ana de Sevilla.

Acompanyen a este grup Zulima Pérez, la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i Emili Altur i Juan José Morte, diputat responsable i tècnic de Cooperació Internacional de la Diputació de València, respectivament.