Juan Antonio Pedreño i À Punt, guanyadors dels XV Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià

Juan Antonio Pedreño i À Punt, guanyadors dels XV Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià

València, 26/03/2024

  • El jurat dels premis ha valorat la trajectòria del president de CEPES i la contribució de la radiotelevisió pública valenciana a la difusió dels valors cooperatius
  • L’acte de lliurament dels reconeixements tindrà lloc el pròxim 18 d’abril a València, en el marc dels actes commemoratius de la capitalitat de l’economia social espanyola

El jurat dels premis Pepe Miquel, el president d’honor dels quals ostenta el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha decidit este dilluns els guanyadors de la quinzena edició dels reconeixements que, de manera biennal, lliurament la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana (CONCOVAL). En la categoria de Trajectòria Cooperativa s’ha imposat la candidatura de Juan Antonio Pedreño, president de la Confederació Empresarial Espanyola de l’Economia Social (CEPES), mentres que, en la de Comunicació Responsable, el jurat ha decidit atorgar el premi a À Punt Mitjana, la radiotelevisió i web pública valenciana.

L’any en què València ostenta la capitalitat espanyola de l’economia social, el jurat ha valorat el treball de Pedreño, president del màxim òrgan de representació de l’economia social a nivell estatal des de 2008, per a impulsar el cooperativisme i reivindicar davant els poders públics el reconeixement institucional i polític que li correspon. Este murcià, que porta dècades vinculat al cooperativisme d’ensenyament i de treball associat a la seua regió, presidix també des de 2015 Social Economy Europe, l’organització que reunix a totes les entitats associatives de l’economia social a Europa.

Pedreño exercix a més nombrosos càrrecs públics en representació de l’economia social espanyola. Entre ells, és membre del Consell Econòmic i Social Estatal. També participa en Cooperatives Europe, en el Comité Nacional de la Cimera Mundial del Microcrèdit i en la Fundació Telefònica Ability Awards, entre altres fòrums.

Visibilitat a les cooperatives valencianes

Per part seua, la radiotelevisió pública À Punt s’ha convertit en el mitjà vencedor del Premio a la Comunicació Responsable, que s’atorga a professionals, entitats o mitjans de comunicació la labor dels quals contribuïx a la divulgació, difusió i coneixement de l’activitat i els principis del cooperativisme.

En el cas concret de la cadena autonòmica, el jurat ha valorat especialment les nombroses notícies i programes en els quals les cooperatives valencianes han tingut una veu pròpia en els diferents canals de comunicació en els quals té presència À Punt (televisió, web i ràdio).

L’acte de lliurament de guardons tindrà lloc el pròxim 18 d’abril a València, amb la presència d’autoritats i bona part del teixit cooperatiu valencià. Estos premis estan patrocinats per les cooperatives Anecoop, Consum, Caixa Popular i Grup Cooperatiu Cajamar.