L’assemblea general de la Confederació de Cooperatives aprova un Codi de Bon Govern per a l’entitat

  • L’assemblea general de la Confederació ha aprovat també el pla de gestió per a 2017, en el qual s’insisteix en la necessitat de continuar fomentant el diàleg social i d’aprovar el primer Pla Biennal de Suport i Foment del Cooperativisme Valencià.
  • Emili Villaescusa, president de la Confederació, assegura que el Codi de Bon Govern aprovat avui “estableix principis d’actuació i bones pràctiques que afavoriran el desenvolupament de la *Confederació com una organització íntegra, transparent i eficaç”.
  • L’assemblea ha ratificat la incorporació com a sòcia a la Confederació de la Associació Valenciana de Cooperatives de Crèdit (ACCV)

València, 6 de juny de 2017.- La Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana ha celebrat la seua assemblea general ordinària, en la qual s’han aprovat els comptes de 2016 i el pla de gestió per a aquest exercici. Fent balanç, el president de la Confederació, Emili Villaescusa, ha repassat els principals objectius de l’organització i ha destacat la necessitat de continuar fomentant el dialogue social, assegurant que “el cooperativisme ha de tenir un paper protagonista en el procés de transformació del model econòmic plantejat en el Acord del Botànic”.

Un dels principals objectius establits posa l’accent en la necessitat d’aprovar el primer Pla Biennal de Suport i Foment del Cooperativisme perquè puguen completar-se “diferents actuacions, entre elles la revisió i actualització del programa d’ajudes a l’economia social i la  renovació del Registre de Cooperatives”.

Durant l’assemblea, la Confederació també ha aprovat el Codi de Bon Govern de l’entitat. Emili Villaescusa assegura que aquest document, del que la Confederació es dota voluntàriament, “estableix principis d’actuació i bones pràctiques que afavoreixen el desenvolupament de la Confederació com una organització íntegra, transparent i eficaç i reforça els valors ètics proclamats per l’Aliança Cooperativa Internacional: honestedat, *transparència, responsabilitat social i desenvolupament sostenible”.

Finalment, l’assemblea ha ratificat la incorporació com a sòcia a la Confederació de la Associació Valenciana de Cooperatives de Crèdit (AVCC). Està integrada per les tretze cooperatives de crèdit valencianes independents: Caixa Rural Central, Caixa Popular, Caixa Rural La Vall San Isidro, Caixa Rural San José d’Almassora, Caixa Rural Nostra Senyora de l’Esperança d’Onda, Caixa Rural d’Algemesí, Caixa Rural San José de l’Alcora, Caixa Rural de L’*Alcudia, Caixa Rural Vinaròs, Caixa Rural Benicarló, RuralNostra, Caixa Rural d’Albal i Caixa Rural Les Coves de Vinromà. Aquestes entitats, amb capital íntegrament valencià, donen cobertura financera en les ciutats i municipis on se situen. Amb més de 5.000 milions d’euros d’actius i 400 milions d’euros de fons propis, aquestes entitats disposen d’una gran solidesa financera i patrimonial. A més, compten amb una àmplia xarxa d’oficines en tota la Comunitat, més de 185 sucursals obertes al públic i un col·lectiu de treball de prop d’1.000 persones.

2017-06-06 L’assemblea general de la Confederació aprova un Codi de Bon Govern per a l’entitat