Villaescusa es reunix amb la DG Zulima Pérez per a abordar el paper de les cooperatives en la participació institucional

València, 04-12-2020.- El president de la Confederació de Cooperatives de la CV, Emili Villaescusa, s’ha reunit este matí amb la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, per a traslladar-li les principals inquietuds i reivindicacions del sector i ha manifestat “la seua voluntat de crear sinergies i avançar en el diàleg social“.

Villaescusa li ha manifestat a Zulima Pérez la disposició del cooperativisme valencià a participar en els plans de transformació econòmica perquè el cooperativisme és un “pilar important en l’economia de la Comunitat i volem ser part d’aqueixa reconstrucció“.

El president de Concoval ha posat l’accent que és el moment d’obrir el diàleg social a nous actors. “Des del cooperativisme tenim la sensació que estem perdent quotes de participació“, assegura Villaescusa,- i ha afegit que- “l’absència del cooperativisme en algunes plataformes no té justificació raonable i ens perjudica d’una manera evident“. En paraules del president de Concoval, al cooperativisme li ha costat molt en els últims anys “avançar en la participació institucional i no entendríem qualsevol temptativa de fer-nos retrocedir. Sense les cooperatives, el diàleg social està incomplet.“.

Malgrat tindre presència en destacats òrgans de representació empresarial, des del cooperativisme valencià es considera imprescindible la incorporació de les entitats representatives de les cooperatives valencianes en les plataformes i òrgans consultius de la Generalitat amb competències en matèries d’interés socioeconòmic, com així es planteja en la mesura 45 del pla Fent Cooperatives.