El director de Programes de la Fundación Vicente Ferrer, Moncho Ferrer, visita la Confederació

València. 23-04-2018.- El director de Programes de la Fundación Vicente Ferrer, Moncho Ferrer, ha visitat la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana i ha mantingut una reunió amb el president, Emili Villaescusa, a qui ha posat al dia de les últimes accions realitzades en Anantapur, zona de l’Índia on s’ha desenvolupat recentment un projecte d’habitatges “Una aldea cooperativa en Anantapur”, amb la participació de cooperatives valencianes.

Tant Moncho Ferrer com Villaescusa han coincidit en la necessitat de mantindre el vincle que relaciona a ambdues entitats i ampliar-lo  obrint altres línies de col·laboració en les quals estiguen implicats novament els diferents sectors cooperatius, atenent a les necessitats de la pròpia Fundació.

Villaescusa, en este sentit, ha traslladat al director de programes de la Fundació, la voluntat d’establir eixes sinergies “que ens poden portar a resoldre i millorar aspectes qüotidians de les gents de l’Índia i, per a això, seria molt convenient fer un diagnòstic en el camp d’acció i avaluar així les possibilitats que tenim les cooperatives per a assessorar en diferents aspectes“. I ha afegit que, “conèixer d’e prop la realitat d’un país, de les manques, de les possibilitats, etcètera, pot ajudar a vèncer resistències, encara que el cooperativisme està convençut que no només cal fer solidaritat i cooperació en l’entorn més pròxim, sinó que també cal ampliar eixe focus i trencar barreres“.

Moncho Ferrer, per la seua banda, assegura que està convençut que hi ha moltes coincidències entre la Fundació i les empreses a les quals la Confederació representa, així que, -assegura-, “el vincle creat ens ha de servir per a ampliar la co-participació des de l’experiència“.