Un terç del total de les adhesions a la Declaració per l’Ètica i el Bon Govern han sigut de cooperatives valencianes

València, 21-02-2019.- Un total de 191 empreses, 63 de les quals són cooperatives, s’han adherit a la Declaració per l’Ètica i el Bon Govern impulsada des de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació al costat de la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana.

Entre maig i juny de l’any passat es van realitzar tres sessions de treball i debat que van servir per a fer una reflexió sobre la prevenció de la corrupció i les males pràctiques en l’àmbit empresarial i de les administracions públiques de la Comunitat; analitzar les relacions entre el món empresarial i les administracions, especialment en l’àmbit de la contractació pública; i llançar la declaració per l’ètica i el bon govern i en favor de la integritat empresarial i institucional.  L’objectiu de les jornades a València, Castelló i Alacant es va centrar en fer un pas més per a consolidar la confiança en les institucions valencianes i en el teixit empresarial.

Presentació de la declaració 

Després de finalitzar les tres trobades provincials, es va elaborar una declaració ètica en favor de la integritat empresarial i institucional amb l’objectiu que el món empresarial valencià poguera manifestar la seua adhesió i que va culminar amb la presentació del manifest a l’octubre de 2018.

L’acte va reunir les 42 primeres empreses adherides a la declaració que la van subscriure de manera simbòlica durant la presentació, mostra del “compromís de les entitats signants amb l’ètica empresarial i el bon govern corporatiu i els seus principis”, tal com recull el text.

Així mateix, va suposar la voluntat de promoure mecanismes de prevenció de la corrupció i el convenciment de “que les institucions han de ser exemplars, transparents i íntegres per a impedir qualsevol mala pràctica” i així guanyar “en transparència i eficàcia econòmica”, d’acord amb la declaració.

El text també sosté que les empreses de la Comunitat són “una part fonamental de la societat” com a agents bàsics per a la creació de riquesa i ocupació, i també per característiques com la responsabilitat social, la sostenibilitat o la projecció de valors, i manté que el sector empresarial “sap que l’estricte compliment de les normes i el compte de resultats ja no són els seus únics objectius ni la seua única preocupació”.

Es tracta d’una proposta nova, que no havia realitzat cap comunitat autònoma fins ara, implicant empreses i Govern en una aposta per la integritat i la transparència i convertint a la Comunitat en referent en innovació.

L’objectiu últim de la iniciativa és atallar el cost econòmic, social i reputacional que porten amb si les males pràctiques i millorar la projecció de la nostra Comunitat.

El bon govern corporatiu s’ha convertit en una eina fonamental de les empreses per a combatre amb èxit les males pràctiques que posen en risc la seua reputació i afecten la seua competitivitat. D’eixa manera la integritat, la transparència i la rendició de comptes s’han erigit en elements clau dels procediments i processos per a dirigir, gestionar i controlar una empresa.

Més INFO: ACÍ

GRUPO FIRMANTES