La Confederació participa en un taller sobre empreniment social i empresa familiar

València, 17-05-2019.- La Confederació de Cooperatives de la CV ha participat en la cloenda del workshop titulat “Social Entrepreneurship and Family Business. Applicability to Valencian Cooperatives”, organitzat per l’Institu Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Empreniment (IUDESCOOP) i la Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries de la Universitat de València.

L’objectiu del taller ha sigut oferir a les persones assistents les eines i consells per a potenciar l’empreniment en matèria social, centrat especialment en les empreses familiars i les cooperatives de l’àmbit valencià. Segons els organitzadors del Workshop, “la idea és explorar quin és l’espai d’intersecció entre empreses familiars i cooperatives i quines oportunitats de desenvolupament s’obrin amb la col·laboració entre dos figures empresarials amb gran presència en la CV“.

L’acte , inaugurat per José Luis Monzón, director de IUDESCOOP; Francisco Álvarez Molina, director general d’ Economía, Empreniment i Cooperativisme; iDomingo E. Ribeiro, catedràtic del departament de Direcció d’Empreses de la Universitat de València, ha inclòs una sèrie de conferències amb ponents destacats de l’àmbit universitari nacional i internacional, a més d’una taula redona titulada “Avantatges de l’empreniment en cooperatives”, en la que ha participat, per part de Fevecta, Pepe Albors.

La cloenda, en la que ha intervingut Nardi Alba, directora de la Confederació de Cooperatives de la CV, junt amb  Loles Real, vicerrectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, s’ha fet referència als problemes comuns de les empreses familiars i de les cooperatives; per exemple, quan es tracta de fer el relleu generacional i en la gestió de conflictes de caràcter personal. Segons la directora de la Confederació: “El cooperativisme oferix oportunitats de desenvolupament a les empreses familiars. Es facilita la successió de l’empresa en el cas que no hi haja hereus o els hereus no vullguen fer-se càrrec de l’empresa i esta es ven als treballadors per tal d’assegurar la pervivència del projecte“.